30. 5. 2020 | 20:10
You are here:  / Byznys / S praktickou biomiskou je klíčení semínek snadné pro každého

S praktickou biomiskou je klíčení semínek snadné pro každého

Začínáte s klíčením semínek? Pak vám jistě přijde vhod praktická biomiska. S její pomocí bude celá věc hračka a ani jedno semínko vám už neuplave do výlevky.
Klíčení semínek je kratochvíle vhodná úplně pro všechny. Ocení ji jak vášniví zahrádkáři, tak i ti, kdo nevlastní ani metr čtvereční půdy a zahrádkaření ani trochu nerozumí. V tomto případě to není vůbec potřeba, protože všechno, co je nezbytné zajistit, za vás obstará sama příroda. Na vás bude pouze to, abyste semínka a posléze mladé výhonky nezapomněli pravidelně prolévat vodou, to je vše. Ovšem vraťme se na začátek.zelenina na talíři
Jak již bylo řečeno, tak ke klíčení semínek nepotřebujete nic speciálního. A když budete chtít maximálně šetřit, vystačíte si pouze se semeny.
Na jejich kvalitu byste si měli dát dobrý pozor, protože právě na kvalitě semen záleží, jak budete ve výsledku spokojeni. V každém případě, ať už nakoupíte ve specializovaném elektronickém obchodě anebo v zahradnických potřebách, dbejte na to, aby semena nebyla nijak chemicky ošetřená, ani mořená. Pro klíčení potřebujete zdravá, neošetřená semena, ideálně v biokvalitě.
A také budete potřebovat vhodnou nádobu. Použít můžete ledasco, co je zdravotně nezávadné. Snadno si vyrobíte praktickou nádobu na klíčení ze staré zavařovací sklenice. Anebo si takovou speciálně navrženou sklenici můžete koupit. Stejně tak jako speciální biomisky, se kterými je práce radost. Můžete je na sebe stohovat, čímž ušetříte nejen místo, ale zároveň i spotřebu vody, neboť je budete vodou prolévat společně.zeleninové jídlo, výhonky
Když vložíte semena do nádoby, nechte je nejprve řádně nabobtnat. Pak vodu slijte a pravidelně prolévejte, aby semínka nestála ve vodě, a zároveň nikdy zcela neoschla. Nebude to trvat dlouho a začnou klíčit.
S klíčky si v kuchyni snadno poradíte. Můžete je využít na řadu způsobů a přidávat je do libovolných pokrmů, anebo je konzumovat jen tak.